Sein

Ben jij toe aan een baan waarin jij het verschil kan maken voor een ander en ben jij een echte doorzetter?

Word dan begeleider in de gedragsintensieve gehandicaptenzorg bij SEIN in Cruquius!

Na 5 succesvolle trajecten opent SEIN voor de zesde keer haar deuren voor ongediplomeerde kandidaten die een carrièreswitch willen maken naar de gehandicaptenzorg. Bij SEIN behaal jij in 2 jaar jouw MBO diploma Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 én heb je een baan in de gehandicaptenzorg. Op onze woonlocaties met intensieve begeleiding bereiken we mooie dingen. Met een betrokken team vinden we de beste aanpak voor iedere cliënt en merken we dagelijks de positieve impact van onze begeleiding op de bewoners. Samen iets bereiken geeft voldoening, biedt uitdaging en is nooit saai! Past dit bij jou?

SEIN geeft ruimte

Zij-instromen bij SEIN

Wij zoeken mensen die de motivatie voelen om zich om te scholen voor de gehandicaptenzorg en stevig in hun schoenen staan, niet snel opgeven en creatief zijn in het vinden van oplossingen. In 2 jaar word je opgeleid tot Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg (MBO niveau 4 diploma). Het zij-instroom traject ziet er als volgt uit:

 

In de periode vanaf januari tot en met april 2024 kun je al instromen op de afdeling en meewerken in de dagelijkse zorg. In de maanden mei en juni 2024 start je met een oriëntatieperiode. Daarna volg je vanaf september 2024 gedurende 2 leerjaren één dag per week les (8 uur) via een maatwerktraject van het ROC, binnen SEIN genaamd de WelSEINklas. Deze lessen vinden plaats bij SEIN zelf – in Cruquius (regio Haarlem). Daarnaast werk je bij ons in de dagelijkse zorg op de woonlocaties van onze bewoners en ben je ongeveer 8 uur bezig met zelfstudie.


Aan het einde van het traject heb jij jouw MBO diploma Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4 en heb je veel ervaring opgedaan in het werkveld. Na jouw afgeronde opleiding heb je een baangarantie bij SEIN. De zij-instroom klas is dé ideale kans voor jou om de overstap te maken naar een leuke baan in de zorg.

Vereisten:

Jij bent gemotiveerd om je om te scholen voor de gehandicaptenzorg en hebt of bent;

Over SEIN en jouw team

SEIN is een zorgorganisatie waar ongeveer 1400 medewerkers zich dagelijks inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en slaapstoornissen.

De opleiding en de baan richten zich op zorg binnen twee gebouwen op onze prachtige woonlocatie in Cruquius. Hier wonen de cliënten die naast epilepsie en een verstandelijke beperking, ook kampen met psychiatrische stoornissen. De cliënten zijn zeer divers in ontwikkelingsniveau en leeftijd. Het werken op deze woningen wordt gekenmerkt door afwisseling, uitdaging en een sterke band met collega’s. Je zal komen te werken in een hecht team op één van de gebouwen. Het team bestaat uit circa 125 medewerkers, verdeeld over de twee gebouwen. Doordat de teams per afdeling zijn ingericht zal je in een klein team werken, waarbinnen jij als individu wordt gezien.

Geen dag is hetzelfde

Het mooiste aan werken met cliënten met gedragsproblemen bij SEIN volgens de collega’s? “Dat geen dag hetzelfde is.” “Het team is een warm bad, je staat altijd voor elkaar klaar.” “Merken dat jouw gedrag en communicatie iemand kalmeert en helpt.”

Het team staat voor je klaar

Er komen wel eens incidenten voor, voortkomend uit onmacht en angst. Meestal blijft het bij verbale woede, soms wordt het fysiek. Altijd staat je team voor je klaar en heb je genoeg mogelijkheden om te de-escaleren. “Het is een misverstand dat het hier heel heftig is”.

Waarom zij-instromen in de WelSEINklas?

Werken in de gehandicaptenzorg is misschien iets wat je al een tijdje wilt, maar wat om de een of andere reden nog niet haalbaar was. Wij weten dat een zorghart moeilijk te negeren is. De zij-instroom WelSEINklas biedt jou de ideale kans om nu de overstap te maken. Wat houdt dit voor jou in?

Een goed salaris tijdens en na jouw opleiding

Tijdens de opleiding start je middels een leer-werkovereenkomst tussen de 28 en 32 uur per week. Jij ontvangt een salaris tussen de € 2525,00 en maximaal € 2832,00 (FWG 35, tussen periodiek 2 en 5, o.b.v 36-urige werkweek), afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. Jaarlijks groei je al één periodiek tijdens je studie (denk aan circa 100 euro per periodiek). Na het behalen van de opleiding promoveer je tot Begeleider C met een salaris tussen de € 2525,00 en maximaal € 3484,00 (FWG 40, o.b.v 36-urige werkweek). Bovenstaande informatie is gebaseerd op salarisschalen CAO Ziekenhuizen per 1/12/2023. Tevens zal er per 1 juni 2024 een salarisverhoging zijn van 5%. 

In 2 jaar tijd opgeleid tot begeleider in de gehandicaptenzorg

In de WelSEINklas haal jij middels een leer-werktraject in 2 jaar tijd jouw MBO diploma Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4. Je kunt zelfs al direct (betaalde) vlieguren maken voordat het opleidingstraject start! Het opleidingstraject is zo ingericht dat de stof goed aansluit bij het werken met de gedragsintensieve doelgroep binnen SEIN. Tijdens de lesdag wordt je deels doorbetaald (maximaal 208 uur per jaar).

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

In de zorg werk je onregelmatige diensten. Daartegenover staat wel een onregelmatigheidstoeslag tussen de 22% en 60%. Daarnaast krijg je ook nog een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8,33%. SEIN biedt financieel aantrekkelijke aanvullende regelingen, zoals sport- en fietsplan. De pensioenopbouw wordt verzorgd door het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. 

Beland in een warm bad

SEIN is een warme organisatie, wat voelt als een grote familie. Iedereen kent elkaar, van directeur tot begeleider. En nog belangrijker, iedereen kijkt naar elkaar uit. Bij SEIN kijken we naar jou als individu. Binnen de locaties met de gedragsintensieve doelgroep zijn de teams uitzonderlijk hecht, betrokken en ontwikkelingsgericht. 

Aan de slag bij SEIN

Bel / Whatsapp

Vragen over het werk?

Michiel van Maaren (Manager Wonen)
Tel: 06-82221566
E-mail: mvmaaren@sein.nl

Vragen over de opleiding?

Paula Hogervorst (Praktijkopleider)
Tel: 06-13362612
E-mail: phogervorst@sein.nl

Past de gedragsintensieve gehandicaptenzorg bij jou? Doe nu de persoonlijkheidstest!

We gunnen jou een baan die bij je past. Daarom bieden we je eerst een online test aan. Deze laat zien of je past bij onze cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Deel jouw testrapport met ons en nemen wij contact met je op!